Barnag a Balaton-felvidék egyik legszebb kis Árpád-kori települése, a falu első írásos említése 1082-ből való. A település Kinizsi birtok, majd Zichy birtok volt. A 18. században számos család települt be a faluba dél-Németországból és egészen a mai napig is megkülönböztetnek az itt lakók Német- és Magyar Barnagot. A Szent Márton templom mögött gyönyörű kálvária látható, melynek stációit Somogyi Győző, Kossuth díjas festőművész művei díszítik. A faluból föld út vezet a Zádor várhoz, mely szép kirándulási lehetőség az idelátogatók számára keresztül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén. Barnagnak alig 120 lakosa és egy fő utcája van. A Balatontól, Tihanytól, Balatonfüredtől és Veszprémtől is nagyjából negyed óra autóval. 
 
19. századi paraszt udvar, a hozzá tartozó istálló és legelők alkotják a Szmrecsányi család és egyesületük kis birtokát. A gyümölcsös szélén hagyományos jurtákat állítottunk fel, ahol beszélgetéseinket és rendhagyó történelem óráinkat tartjuk. Kánságunk hivatalos lovasíjász pályával, valamint kültéri lovardával rendelkezik. Lovainkat szabad tartásban tartjuk, futó istálló és erdős, ligetes legelő áll rendelkezésükre. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park, mely különleges madárvilággal, gazdag vadélettel, erdős, ligetes, dombos területeivel közvetlen szomszédságunkban fekszik, ideális a változatos tereplovaglási programokhoz. Jelenleg felújítási- és nagyszabású építési munkákat végzünk telephelyünkön. A megújult Balaton-felvidéki lovas- és lovasíjász központunk avatását 2021 tavaszára tervezzük.

Szállást a résztvevők számára tradicionális jurtákban biztosítunk nomád körülmények között. Két fürdőszoba és nyári konyha valamint felújított pajta áll rendelkezésre, ahol megbeszéléseinket, előadásainkat tartjuk. Nyári műterem és felszerelt grafikai stúdió várja a résztvevőket. A felújított padlástérben két vendégszobát alakítottunk ki, melyből az egyikhez különálló műterem tartozik.