9. HARP - LÓ ÉS MŰVÉSZET KUTATÓ PROGRAM
NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEP

IDŐPONT
2024 július 16-28.

HELYSZÍN
A Balaton-felvidék egy történelmi kis falujában, Barnagon.

PROGRAM 
Intenzív művésztelepi program olyan művészek számára, akik érdeklődnek a lovas kultúra iránt.
A program során napi rendszerességgel foglalkozunk lovakkal, betekintést nyújtunk a lovasíjászat gyakorlataiba, az anatómiailag helyes lovaglásba. Beszélgetéseket, előadásokat szervezünk, melyeknek központi témája a képzőművészet és a lovas kultúra kapcsolódási pontjai. Programunk lassan 10 éve működik és célunk, hogy még hosszú évekig folytatódjon. Minden évben más tematika köré szerveződik a központ gondolat. Ezen a nyáron a fókuszban a ló-ember kapcsolat szakrális vonatkozásai lesznek. Vendég előadókat hívunk meg, kirándulásokat szervezünk. Záró kiállítás a Lovarda Galériában lesz, s a kapukat megnyitjuk a nagyközönség számára is. Nyitottak vagyunk mind a nyugati, mind a keleti hagyományokból táplálkozó művészeti gyakorlatra.

PROGRAM VEZETŐK
Dr. Szmrecsányi-Veszely Beáta képzőművész és férje, Szmrecsányi Márton lovas szakember, lovasíjász. Mindketten elkötelezettek abban, hogy a régi lovas mesterek tudását, öröksáégét megismerjék és a gyakorlatba ültessék, valamint a lóábrázolások művészettörténeti hátterének kutatásában.

SZÁLLÁS
Hagyományos magyar jurtákban, valamint szobát biztosítunk külön kérés esetén 19. századi parasztházban.

HELYSZÍN 
Barnagon egy 19. századi parasztudvar a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában, a Szmrecsányi család otthona. Sportegyesületünk rendelkezik fedett lovardával, kültéri lovardával, kiállítóteremmel. HIvatalos eredeti Kassai rendszerben épült lovasíjász pályánk van. Közösségi tér, étkező, konyha, műtermek állnak a résztvevők rendelkezésére.

LOVAK
A Szmrecsányi család 8 lóval rendelkezik. Minden lovat természetes kiképzéssel indítottunk és akadémikus elvek szerint nevelünk.

JELENTKEZÉS 
Kérjük csak azok jelentkezzenek, akiket érdekel mindkét terület: ló és művészet, akik örömmel kipróbálják a nomád életformát, akik nyitottak a másokkal történő beszélgetésekre.
Kérjük minden érdeklődő emailben jelentkezzen Szmrecsányi-Veszely Beátánal az info@horseandart.hu címen. Jelentkezési lapot emailben küldünk.
Jelentkezési határidő: 2024 március 31.
Minden beérkező anyagot gondosan átolvasunk és legfeljebb 10 résztvevőt tudunk fogadni.

További információ: info@horseandart.hu